Sierpleister

StrikolithVoor al uw sier- en pleisterwerk bent u bij Heméstuc aan het juiste adres. Heméstuc werkt voornamelijk met sierpleister van de topmerken Strikolith, Hoeka en Brander.

Sierpleister aangebracht op vlak gestucte wanden zorgt voor het mooiste resultaat. Indien uw wanden niet vlak genoeg zijn dan is het geen probleem om uw wanden door Heméstuc glad en strak af te laten werken.

Voordat Heméstuc de sierpleister aanbrengt dienen de muren droog, stof en vet vrij te zijn. Tevens moeten de muren worden voorzien van een voorstrijk. Het voorstrijk is nodig om de wanden ruwer te maken, en soms ook om de muren al vast op kleur te brengen. Voorstrijk dringt diep in ondergrond en zorgt voor een betere hechting tussen wand en sierpleister. Meer over voorstrijk lees hier...

Hedendaagse sierpleisters zijn hard, stootvast, afwasbaar en zijn bovendien door en door gekleurd. Sierpleister is ook toepasbaar in nieuwbouw vanwege de elastische en flexibele eigenschappen waardoor wandscheurtjes worden opgevangen. Scheurvorming is echter afhankelijk van de ondergrond en kan nooit worden uitgesloten. In de hoeken kan Heméstuc gaasband of gitex aanbrengen indien dit nodig wordt geacht.

Sierpleister is verkrijgbaar in bijna alle gewenste kleuren en in verschillende korreldiktes tot 3 mm. Heeft u andere wensen laat het ons weten, alles is bespreekbaar.

Wilt u meer informatie over sierpleister of stucwerk, neemt u dan vrijblijvend contact op via info@heméstuc.nl.