wanden-muren

Wanden en muren stucadoren

Gipsmortel spuiten met de PFT G54 op 220 voltDe stucadoors van HeMéstuc egaliseren indien nodig eerst uw wanden of muren met gipsmortel. Dit kan handmatig of met een spuitmachine (PFT G54 220V of de PFT G4 Holland 380V). Voor de "PFT G4 Holland 380V" dient er gebruik gemaakt te worden van krachtstroom, heeft u geen krachtstroom dan wordt de PFT G54 220V gebruikt. Daarna worden de muren gefixeerd en afgewerkt met bijv. een sierpleister of spachtelputz. Een gestucte wand kan ook in kleur worden gespoten, geverfd of behangen. Indien u iets bijzonders wenst, kunt u ook kiezen voor de "beton look" of "imitatie marmer".

Sierpleister is een fractie harder dan spac- of schuurwerk en daardoor dus minder gevoelig voor beschadigingen. Beide afwerkingen zijn redelijk afwasbaar. Spuitwerk - ook spackwerk genoemd - is al na een paar dagen droog, omdat het vocht doorlaat (noodzakelijk in nieuwbouwhuizen). Een gestucte muur is afhankelijk van de dikte na enkele dagen tot weken droog. Bij uitzonderlijke projecten waarbij de tijd dringt, kan er gebruik worden gemaakt van een speciale mortel die al na enkele uren kan worden betegeld of gesierpleisterd.

De prijs van het stucadoorswerk hangt af van de egalisatie en het soort afwerking (sausklaar is bijv. duurder dan behangklaar). De stucadoors van HeMéstuc herstellen ook oud lijstwerk en oude wanden en muren.

Overgangsgebieden op wanden en muren worden met gaas af geplakt. Hierdoor wordt voorkomen dat er na verloop van tijd scheuren ontstaan. Als muren te sterk werken kunnen er echter alsnog scheuren in het stucwerk ontstaan.

Behalve wanden en muren in uw huis, is Hemestuc ook thuis in het buitenwerk. Denkt u daarbij bijvoorbeeld aan het aansmeren van uw buitengevel. Voor meer informatie: kijk op onze pagina buitenwerk.

Voor meer informatie en/of het aanvragen van een offerte kunt u vrijblijvend contact opnemen met info@hemestuc.nl